AKTUALNOŚCI

linia_900

„Wyspy kultury” – Sejny

Nasza wędrówka z "Wyspami kultury" zakończyła się w Sejnach. W dniach 23-24 września można było nas spotkać przy Ośrodku "Pogranicze - sztuk, kultur narodów" Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji. [gallery size="medium"...

„Wyspy kultury” – Kolno

13-14 września "Wyspy kultury" dotarły do Kolna. Mieszkańcy mogli zobaczyć spektakle teatralne " Punch i Judy" oraz " Plan lekcji" w wykonaniu A3Teatru. Dla małych mieszkańców również nie zabrakło atrakcji. Razem ze Sztuką Tworzenia powstawały gigantyczne bańki...

„Wyspy kultury” – Kozioł, Lachowo, Zaskrodzie

Mieliśmy przyjemność odwiedzić miejscowość Kozioł oraz Zaskrodzie. Podziękowania należą się Panu Dyrektorowi Centrum Kultury Gminy Kolno za ciepłe przyjęcie i miłą atmosferę. Zapraszamy do obejrzenia zdjęć! [gallery size="medium"...

Harmonogram zajęć

Zajęcia praktyczne / multimedialne odbędą się: 08 maja 9 maja 10 maja 19 października 20 października 24 października 25 października Tematyka warsztatów warsztat: praca z głosem, cykl ćwiczeń wokalnych, które ukazują, że każdy może posługiwać się głosem...

„Wyspy kultury” – Białowieża

Jak zwykle otoczenie lasów Puszczy Białowieskiej i Białowieskiego Parku Narodowego wpływało twórczo i kojąco. Deszczowa pogoda nie rozpieszczała artystów i widzów, a jednak widownia nie przestraszyła się. Jak zwykle sztuka zwyciężyła przeszkody! Szczególne...

„Wyspy kultury” – Policzna i Kleszczele

Dzięki współpracy z Festiwalem Wertep trafiliśmy do małych, bardzo gościnnych miejsc. A frekwencja była wspaniała. Dziękujemy za miłe przyjcie! Mała wieś, małe miasto i ludzie o wielkich sercach! Mamy nadzieję do zobaczenia wkrótce, ponownie! [gallery link="file"...

Domek Z Duszą W Starej Poczcie

Daty i Miejscowości 2017

linia_900
28.07 Stary Dwór / Zalew Siemianówka, gm. Narewka
29.07 Narew / przystań kajakowa nad rzeką Narew
30.07 Bielsk Podlaski / Park Królowej Heleny
03.08 Policzna / świetlica wiejska
04.08 Dubicze Cerkiewne / Zalew Bachmaty
05.08 Orla / Gminny Ośrodek Kultury, Synagoga
06.08 Hajnówka / Hajnowski Dom Kultury
12.08 Kleszczele / Park, Miejski Ośrodek Kultury, Sportu i Rekreacji
13.08 Białowieża / Park Pałacowy, Ośrodek Edukacji Przyrodniczej

PROGRAM 2017

linia_900

28.07 (piątek) STARY DWÓR
Miejsce: Zalew Siemianówka, gm. Narewka

15:00 „Historia Czerwonego Kapturka” Teatr Barnaby / PL – spektakl familijny (50 min., plener)
15:30 „Impresje z baniek mydlanych” Sztuka Tworzenia / PL (cyklicznie do 18:00, plener)
16:00 „Futerko z obłoków”  A3Teatr / PL – spektakl familijny (45 min., plener)
17:00 „Taka Pchła” Teatr Malutki / PL – spektakl familijny (50 min., plener)
18:00 „Tymoteusz wśród ptaków” Teatr Barnaby / PL – spektakl familijny (50 min., plener)
19:00 „Scaena” Le Cirque Jafarson / FR (30 min., plener)
19:30 „Monsieur Charlie” Teatr HOM / PL (50 min., plener)
20:30 „Komedianci” Teatr Mimo / PL (60 min., plener)

29.07 (sobota) NAREW
Miejsce: przystań kajakowa nad rzeką Narew

15:00 „Historia Czerwonego Kapturka” Teatr Barnaby / PL – spektakl familijny (50 min., plener)
15:30 „Impresje z baniek mydlanych” Sztuka Tworzenia / PL (cyklicznie do 18:00, plener)
16:00 „Futerko z obłoków”  A3Teatr / PL – spektakl familijny (45 min., plener)
17:00 „Taka Pchła” Teatr Malutki / PL – spektakl familijny (50 min., plener)
18.00 „Tymoteusz wśród ptaków” Teatr Barnaby / PL – spektakl familijny (50 min., plener)
19:00 „Scaena” Le Cirque Jafarson / FR (30 min., plener)
19:30 „Monsieur Charlie” Teatr HOM / PL (50 min., plener)
20:30 „Komedianci” Teatr Mimo / PL (60 min., plener)

30.07 (niedziela) BIELSK PODLASKI
Miejsce: Park Królowej Heleny, „Muszla”

14.00 „Historia Czerwonego Kapturka” Teatr Barnaby / PL – spektakl familijny (50 min., plener)
14:30 „Impresje z baniek mydlanych” Sztuka Tworzenia / PL (cyklicznie do 18:00, plener)
15.00 „Futerko z obłoków”  A3Teatr / PL – spektakl familijny (45 min., plener)
16.00 „Taka Pchła” Teatr Malutki / PL – spektakl familijny (50 min., plener)
17.00 „Tymoteusz wśród ptaków” Teatr Barnaby / PL – spektakl familijny (50 min., plener)
18.00 „Dance Macabre” Deborah Hunt / PR – parada (30 min., plener)
18.30 „Scaena” Le Cirque Jafarson / FR (30 min., plener)
19.00 „Monsieur Charlie” Teatr HOM / PL (50 min., plener)
20.00 „Komedianci” Teatr Mimo / PL (60 min., plener)

3.08 (czwartek) POLICZNA
Miejsce: świetlica wiejska

15.00 „Futerko z obłoków”  A3Teatr / PL – spektakl familijny (45 min., plener) *
16.00 „Jak smakuje sztuka?” – familijny warsztat kulinarny; Animacje familijne *
17.30 „DŁUGI STÓŁ – kultywowanie dziedzictwa i tradycji Podlasia” – konkurs
          „Historie utkane z nici – stare rękodzieło dla przyszłości” – wystawa
19.30 „Dance Macabre” Deborah Hunt / PR – parada (30 min., plener)
20.00 „Mignone” The Theatre Company Mr Pejo’s Wandering Dolls / RU (60 min., plener)

* prezentacje w ramach projektu „Wyspy Kultury – kultura w drodze” realizowanego z programu Kultura – Interwencje, finansowanego ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego

4.08 (piątek) DUBICZE CERKIEWNE
Miejsce: Zalew Bachmaty

15.00 „Historia Czerwonego Kapturka” Teatr Barnaby / PL – spektakl familijny (50 min., plener)
15.30 „Impresje z baniek mydlanych” Sztuka Tworzenia / PL (cyklicznie do 18:00, plener)
16.00 „Taka Pchła” Teatr Malutki / PL – spektakl familijny (50 min., plener)
17.00 „Tymoteusz wśród ptaków” Teatr Barnaby / PL – spektakl familijny (50 min., plener)
18.00 „Przejście” Teatr Pian / PL (40 min., plener)
19.00 „Objazdowe Nieme Kino – Bajki” Muzikanty / PL (60 min., plener)
20.00 „Scaena” Le Cirque Jafarson / FR (30 min., plener)
20.30 „Mignone” The Theatre Company Mr Pejo’s Wandering Dolls / RU (60 min., plener)

5.08 (sobota) ORLA
Miejsce: Gminny Ośrodek Kultury, Synagoga

14.00 „Historia Czerwonego Kapturka” Teatr Barnaby / PL – spektakl familijny (50 min., plener)
14.30 „Impresje z baniek mydlanych” Sztuka Tworzenia / PL (cyklicznie do 18:00, plener)
15.00 „Taka Pchła” Teatr Malutki / PL – spektakl familijny (50 min., plener)
16.00 „Tymoteusz wśród ptaków” Teatr Barnaby / PL – spektakl familijny (50 min., plener)
17.00 „Przejście” Teatr Pian / PL (40 min., plener)
18.00 „Objazdowe Nieme Kino – Bajki” Muzikanty / PL (60 min., plener)
19.00 „Scaena” Le Cirque Jafarson / FR (30 min., plener)
20.00 „Mignone” The Theatre Company Mr Pejo’s Wandering Dolls / RU (60 min., plener)
21.00 „Jeden / Wiele” Karolina Cicha i Elżbieta Rojek / PL – koncert (60 min., synagoga)

6.08 (niedziela) HAJNÓWKA
Miejsce: Hajnowski Dom Kultury

13.00 „Dance Macabre” Deborah Hunt / PR – parada ulicami miasta (60 min., plener)
15.00 „Historia Czerwonego Kapturka” Teatr Barnaby / PL – spektakl familijny (50 min., plener)
15.30 „Impresje z baniek mydlanych” Sztuka Tworzenia / PL (cyklicznie do 18:00, plener)
16.00 „Taka Pchła” Teatr Malutki / PL – spektakl familijny (50 min., plener)
17.00 „Tymoteusz wśród ptaków” Teatr Barnaby / PL – spektakl familijny (50 min., plener)
18.00 „Objazdowe Nieme Kino – Bajki” Muzikanty / PL (60 min., plener)
19.00 „Przejście” Teatr Pian / PL (40 min., plener)
20.00 „Scaena” Le Cirque Jafarson / FR (30 min., plener)
21.00 „Mewa” Lwowski Teatr Woskresinnia / UA (60 min., plener)

12.08 (sobota) KLESZCZELE
Miejsce: Park, Miejski Ośrodek Kultury Sportu i Rekreacji

16.00 „Futerko z obłoków”  A3Teatr / PL – spektakl familijny (45 min., plener)
16.30 „Impresje z baniek mydlanych” Sztuka Tworzenia / PL (cyklicznie do 18:00, plener)
17.00 „Gość z planety 326” Teatr Feta / PL – spektakl familijny (45 min., plener)
18.00 „Objazdowe Nieme Kino – Bajki” Muzikanty / PL (60 min., plener)
19.00 „Dance Macabre” Deborah Hunt / PR – parada (30 min., plener)
20.00 „Plan lekcji” A3Teatr / PL (60 min., plener)

13.08 (niedziela) BIAŁOWIEŻA
Miejsce: Park Pałacowy, Ośrodek Edukacji Przyrodniczej

15.00 „Futerko z obłoków”  A3Teatr / PL – spektakl familijny (45 min., plener) *
15.30 „Impresje z baniek mydlanych” Sztuka Tworzenia / PL (cyklicznie do 18:00, plener)
16.00 „Gość z planety 326” Teatr Feta / PL – spektakl familijny (45 min., plener)
17.00 „Punch i Judy” A3Teatr / PL – spektakl familijny (60 min., plener) *
18.00 „Dance Macabre” Deborah Hunt / PR – parada (30 min., plener)
19.00 „Objazdowe Nieme Kino – Bajki” Muzikanty / PL (60 min., plener)
20.00 „Policzono, zważono, rozdzielono” Teatr Feta / PL (45 min., plener)
21.00 „Plan lekcji” A3Teatr / PL (60 min., plener) *

* prezentacje w ramach projektu „Wyspy Kultury – kultura w drodze” realizowanego z programu Kultura – Interwencje, finansowanego ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego

 

Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.